Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip ogórkowo-ziołowy

5.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dip ogórkowo-ziołowy na bazie śmietany i majonezu z dodatkiem czosnku, bazylii i świeżych ogórków. Świetny do dań grillowych - ziemniaczków czy mięsa.

Składniki:

ogórek świeży 1 sztuka
bazylia świeża 1/2 pęczka
śmietana 18 proc 4 łyżki
majonez tradycyjny 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dip ogórkowo-ziołowy

Do miseczki wkładamy majonez i wlewamy śmietanę ,ogórka świeżego ścieramy na tarce jarzynowej o grubych okach nie obierać ze skórki!,nadmiar soku lekko wycisnąć. bazylię posiekać nożem razem z obranym czosnkiem,dołożyć do masy śmietanowo-majonezowej. wszystko razem wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce. Podawać np do karczku przyrządzonego na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 01.08.2013 13:22
bardzo smakowite
mysza75 27.04.2013 12:20
Kiedyś mój ulubiony dip teraz robię i patrzę na niego tylko. Bardzo go lubię. robisz taki jak ja
KasiaK90 27.04.2013 11:52
bardzo lubimy! :)
idealme 27.04.2013 11:42
ciekawy dip, takiego jeszcze nie robiłam
Konczi 27.04.2013 10:54
smaczny - mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak