Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto dyniowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
3 szklanki
mleko
1/3 szklanka
Przecier dyniowy
½ szklanka
drożdże
2 łyżk
cukier
7 łyżek
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
sól
szczypta
Sklep Prymat
jaja
2 sztuki
masło
1/2 kostka
olejek pomarańczowy
1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto dyniowe

Na rozgrzanym mleku rozmieszać drożdże, dodać przecier, 1 szklankę mąki. Całość wymieszać i pozostawić w ciepłym miejscy aby wyrosło. Jaja ubić z cukrem, stale podgrzewać. Do rozczynu dodajemy resztę mąki, jaja, sól, olejek pomarańczowy, cukier, margarynę. Ciasto wyrabiamy i pozostawiamy do wyrośnięcia na około 50 minut. Przekładamy ciasto na blaszkę. Pieczemy w 50 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak