Jajka rozdzielić, żółtka wymieszać z mlekiem, cukrem waniliowym, solą i skórką z cytryny. Wsypać mąkę. Białka ubić na sztywno z łyżką cukru, przełożyć do ciasta, dobrze wymieszać. Mocno rozgrzać tłuszcz na patelni, smażyć na nim kolejne porcje ciasta po kilka minut z obu stron na złoty kolor. Naleśniki zdjąć z patelni, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Żółtko utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Porcjami dodawać twarożek i ubitą na sztywno śmietanę, wymieszać. Winogrona umyć, pokroić na połówki, usunąć pestki. Brzoskwinie osączyć, pokroić w kostkę, dodać z winogronami do masy twarogowej. Nadzienie rozsmarować na naleśnikach, uformować rulony. Posypać orzechami i cukrem pudrem.