Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka kruszaczki
2.Dodajemy margarynę
3.Margarynę i mąkę siekamy nożem
4.na środku powstałej masy ugniatamy dołek gdzie wbijamy 1 jajko i 2 żółtka
5.Sypiemy 1.2 szklanki cukru
6.Dodajemy opakowanie cukru cynamonowego
7.Kropimy zapachem migdałowym
8.Na koniec posypujemy proszkiem do pieczenia
9.Następnie ugniatamy ciasto , dokładnie aby powstała stała masa
10.Jeśli ciasto będzie zbyt lepkie i przykleja się do rąk nalezy dodawać mąki do momentu aż ciasto nie będzie przyklejało się.
11.Kulę ciasta dzielimy na 2 części , zawijamy w folię i odstawiamy na 40 minut do lodówki.
12.Wyjąć ciasto , rozwałkować na grubość 2-3 mm i wykrajać szklanką lub foremkami ciasteczka.
13.Blachy wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wyłożyć uformowane ciasteczka
14.Piec ok.15-20 minut w temp.ok 190*C
15.Udekorować cukrem pudrem bądź lukrem.
Smacznego :)