Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzybowe sakiewki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
2 szklanki
mleko
2 szklanki
jajko
2 sztuki
cebula
1 sztuka
grzyby
1/2 kg
natka
1 pęczek
szczypiorek
kilka gałązek
Sklep Prymat
olej
sałata
1/2 główki
cytryna
1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe sakiewki

Mąkę, mleko, jajka oraz szczyptę soli wymieszać na gładką masę. Usmażyć naleśniki. Grzyby oczyścić, umyć i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić ją, dodać grzyby oraz sól i pieprz. Dolać odrobinę wody i dusić na wolnym ogniu ok. 20 minut. Na środek każdego naleśnika nałożyć grzybowy farsz. Z naleśników formować sakiewki. Każdą z nich przewiązać wąsem szczypiorku. Podawać na sałacie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 12.10.2010 08:56
Bardzo fajne a\'la naleśniczki :) i farsz ciekawy.
Margo1 08.09.2010 09:15
też dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak