Rosół drobiowy z makaronem

Rosół drobiowy z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korpus z kurczaka

    1 sztuka
  • marchewka

    2 sztuki
  • seler

    1/2 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • ziela angielskiego Prymat

    do smaku
  • goździk Prymat

    do smaku
  • markaron

    30 dag
  • koperek

    do smaku
  • liść laurowy

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać marchewkę, pietruszkę i seler. Cebulę opiec na ogniu. Przygotowane warzywa włożyć do garnka, dodać opłukany korpus. Zalać 2 l wody. Zagotować. Dołożyć listek laurowy, goździki i ziele angielskie. Posolić do smaku. Zupę gotować pod przykryciem, na małym ogniu około 45 minut. Następnie przecedzić. Marchewki pokroić w skośne plasterki. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Po porcji włożyć do miseczki. Dodać pokrojoną marchewkę. Zalać gorącym rosołem. Posypać posiekanym koperkiem lub natką. Czas przygotowania: 50 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sara1

16.09.2013 09:04
z koperkirm smakuje wyśmienicie

Angelika10

09.05.2013 00:11
lubię taki rosół :)

IKrakowianka

27.02.2012 22:53
przepyszny rosołek

rakow2

03.06.2011 19:38
niedziela bez rosołu nie istnieje

iwona332

27.09.2010 00:53
super

IlonaAlbertos

23.08.2010 00:38
Rosół to klasyka, uwielbiam go.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat