Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Polskie tandoori

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak
1 sztuka
cebuka czerwona
1 sztuka
czosnek
2 ząbki
curry
2 łyżki
Sklep Prymat
morele świeże
4 sztuki
rodzynki
3 dkg
sól, pieprz
do smaku
Imbir mielony Prymat
1/2 łyżeczki
jogurt naturalny
1 litr
ryż
20 (surowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Polskie tandoori

Kurczaka pokroić na porcje, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Cebulę zetrzeć na tarce, czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać. Cebulę i czosnek dodać do jogurtu i dobrze wymieszać, po czym zalać mięso i raz jeszcze wymieszać, aby masa jogurtowa dobrze pokryła mięso. Przykryć i zostawić na noc w lodówce i kilka razy zamieszać. Na drugi dzień naczynie przykryć płatkiem folii aluminiowej, w której należy zrobić kilka dziurek, aby para mogła uchodzić. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180-200 stopni i piec około godziny, następnie zdjąć folię i zrumienić. Mięso powinno być miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.09.2010 09:22
super , na pewno dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak