Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka z pieczarkami i orzechami
Polędwiczkę umyć i przyprawić solą oraz pieprzem z każdej strony.
Na rozgrzaną patelnię przełożyć 1/4 kostki masła, dodać mięso i smażyć przez około 10 minut ze wszystkich stron. Po tym czasie przełożyć polędwiczki na talerz.
Na patelnię przełożyć posiekaną cebulę/szalotki (najlepiej w piórka) i podsmażyć chwilę. Następnie dodać pieczarki i całość przez chwilę poddusić. Wyłożyć składniki do miski. Do garnka wlać wino i gotować przez chwilę. Następnie wlać śmietankę i energicznie mieszać. Jak się sos zagęści przełożyć polędwiczki i pieczarki wraz z cebulą. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dusić pod przykryciem około 15 minut. Mięso wyjąć. Pokroić w plastry, ułożyć na talerzu, polać sosem z grzybami, posypać koperkiem i posiekanymi orzechami laskowymi i gotowe! Smacznego!