Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

paprykarz cielęcy

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina
40 dag
sól
Sklep Prymat
mąka
2 łyżka
tłuszcz
2 dag
cebula biała
2,5 dag
czosnek
ząbek
śmietana 12%
5 Łyżka
papryka mielona
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: paprykarz cielęcy

Mięso umyc, osuszyc, pokroic w kostkę o boku 3-4 cm. Osolic, oprószyc mąką, obsmażyc na tluszczu, włżyc do rondelka. Cebulę pokroic drobno, obsmazyc na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa. Do mięsa dodac cebulę, rozdrobniony czosnek, 1/2 szklanki wody i dusic pod przykryciem do miękkości ok 40 min.Gdy mięso jest miękkie dodac śmietanę wymieszaną z wodą i zagotowac.Dodajem sól i paprykę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak