Kokardki z serem gorgonzola

Kokardki z serem gorgonzola

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    4 sztuki
  • rzodkiewka

    15 dag
  • makaron kokardki

    40 dag
  • sól

  • masło lub margaryna

    2 dag
  • śmietana

    30 dag
  • wywar warzywny

    50 ml
  • pieprz

  • wódka

    2 łyżki
  • ser gorgonzola

    6 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory myjemy ,osuszamy i kroimy w krążki .Rzodkiewki kroimy w słupki.Mieszamy razem z 1/3 części porów .Makaron gotujemy 10 minut w osolonej wodzie ,odcedzamy i hartujemy zimną wodą .Na rozgrzanym maśle dusimy pozostałe pory.Wlewamy wywar i gotujemy.Zaprawiamy śmietaną .Dodajemy pokruszony ser ,wlewamy wódkę i doprawiamy solą i pieprzem.Makaron polewamy sosem .posypujemy rzodkiewkami z porem .Podajemy swoim gościom.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ankaryba

28.04.2013 21:37
bardzo fajne :-)

Aneta41

27.04.2013 11:43
ciekawe, tak jeszcze nie jadłam

Wafelek2601

10.01.2013 15:23
Ciekawe danie.

olkaaa

09.09.2012 10:15
chętnie spróbuję

miki47

24.08.2012 09:00
mniam

zdzislawa2

03.04.2012 13:40
super

Mirka-Ludomila

05.04.2011 10:33
Z wódką ? Ciekawe jak smakuje :-)

kochanyptysiu

08.02.2011 16:18
ostro:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat