Sałatka z grillowanych warzyw

Sałatka z grillowanych warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    3 łyżki
  • bakłażan

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • pomidory

    2 szt
  • ser feta

    1 op
  • sól

  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos sałatkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Bakłażana obrać ze skórki, pokroić w plastry i posolić, pozostawić na 30 min. Cukinię również pokroić w plastry. Paprykę przekroić, oczyścić z nasion i pokroić w 2 cm paski. Pomidory obrać ze skórki, usunąć nasiona i przekroić na 6 części. Bakłażana wytrzeć ręcznikiem papierowym. Wszystkie warzywa grillować na tacce aluminiowej do miękkości. Warzywa przełożyć na półmisek, polać przygotowanym sosem sałatkowym. Na wierzch położyć kostki sera.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

15.06.2012 12:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat