Papryka nadziewana

Papryka nadziewana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    2 szt.
  • olej do smażenia

  • boczek

    30 dkg
  • pomidory

    30 dkg
  • ryż

    3 woreczki
  • sól, pieprz

  • papryka czerwona

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki umyć i ściąć plasterek z wierzchu, wydrążyć z pestek i białych części. Gotować 5 minut. Odcedzić. W 3 łyżkach oleju przesmażyć drobno posiekaną cebulę aby zmiękła, dodać pokrajany w kostkę boczek, a następnie pomidory obrane i bez pestek, sól i pieprz. Pogotowac parę minut. Dodać przygotowany ryż. Dokładnie wymieszać i doprawic do smaku. Tym farszem nadziać papryki i ułożyć w dużym rondlu, polać olejem, przykryć i dusić 40 minut. Papryki nadziewane podawać same lub z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

25.02.2013 18:54
pycha papryki

Łukasz15

25.08.2012 11:11
Pyszne są takie papryczki nadziewane

Justa32

13.06.2012 13:04
mnie smakowało!!!

Tika4444

30.09.2011 16:52
ciekawy pomysł

Tika4444

30.09.2011 16:52
ciekawy pomysł

Tika4444

30.09.2011 16:52
ciekawy pomysł

goofy9

28.09.2010 08:55
papryka nadziewana?? chyba pestkami! To nie jest efekt końcowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat