Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkiem

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko
1-2 szt.
mąki
175 g
jajko
1 szt.
Soda oczyszczona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
cukru pudru (+ do posypania)
25 g
olej
do smażenia
zsiadłe mleko
250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkiem

Mleko zsiadłe miksujemy z jajkiem i mąką na jednolitą masę. Pod koniec ucierania dodajemy cukier puder i sode. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki lub kawałki. Rozgrzewamy olej. Jabłka wrzucamy do masy; obtaczamy dokładnie i nakładamy na patelnie. Smażymy po pare minut z każdej ze stron. Jemy na ciepło lub zimno, posypane cukrem pudrem. Są bardzo delikatne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela11 18.10.2011 17:03
pychotka
Marzena40 15.12.2010 12:27
często robie takie smae
Aida 13.09.2010 13:54
klasyka...dzieciństwo... ehhh :)
SmacznaPyza 13.09.2010 13:37
cudowna klasyka :-)
mehia 03.09.2010 21:31
robię podobne. Zawsze są przepyszne :)
mehia 03.09.2010 21:31
robię podobne. Zawsze są przepyszne :)
Małgorzata113 03.09.2010 09:41
ale apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak