Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak z ziemniakami

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka
50 dkg
kiełbasa śląska
2 sztuki
kapusta kiszona
25 dkg
cebula biała
1 sztuka
marchew
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
seler
1/2 sztuki
pieprz
3 ziarenka
Sklep Prymat
ziele angielskie
2 ziarenka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
smalec
1 łyżka
mąka
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
ziemniaki
2-3 sztuki
pieprz mielony
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z ziemniakami

Żeberka wypłukać, zalać wodą i ugotować wywar. Kapustę pokroić, zalać wodą i ugotować. Do gotujących się żeberek dodać startą na grubej tarce jarzynę oraz liść, ziele i pieprz. Kiełbaskę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na smalcu. Dodać do wywaru. Dodać również pokrojone w kostkę ziemniaki (pod koniec gotowania). Kiedy ziemniaki się ugotują doprawiamy i dodajemy ugotowaną kapustę. Można dodać zasmażkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 09.05.2012 08:38
lubię:)
alaaa 08.09.2010 19:52
kapuśniak mniam ,dawno nie robiłam
RenataZ-et 04.09.2010 08:32
Pyszności, chyba zrobię dzisiaj na obiad taki kapuśniak :)
Margo1 03.09.2010 18:26
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak