Lachmachum

Lachmachum

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • sól do smaku

  • przyprawa gyros

    1
  • mięso z kurczaka

    1 kg
  • cebula

    2
  • pieczarki

    0,3 kg
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • papryka konserwowa

    3-4 ćwiartki
  • ogórek konserwowy

    1-2
  • makaron \"kulki makaronowe\"

    1 garść
  • przecier pomidorowy

  • majonez

  • chilli

  • czosnek

    2-3 ząbki
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makę z wodą mieszamy w takiej ilości, aby ciasto naleśnikowe było dobrze urobione. Dodajemy szczyptę soli. Pieczemy bez tłuszczu na rozgrzanej patelni. Miejscami placki powinny być mocniej zarumienione.
Mieszamy składniki na sos- ja dałam 3 zabki czosnku, ok. 4 łyzeczki przecieru i 2 majonezu + ok. 3 oleju.
Mięso umyć, pokroic drobno i usmazyć z cebula i pieczarkami. papryke i ogórki drobno pokroic. Ugotowac makaron. nalesniki posmarowac sosem i ulozyc nadzienie. Zwinac i piec ok. 5-6 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat