Grzyby smażone

Grzyby smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko1

    1 szklanka
  • mąka

    5 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • tarta bułka

    5 dag
  • masło

    10 dag
  • grzyby suszone

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby sparzyc gorącą wodą i starannie umyc . Namoczyc w mleku rozcienczonym wodą i pozostawic na 1 godz. Ugotowac je do miękkości, a następnie odcedzic .Osączone grzyby panierowac w mące, rozmąconym jajku i bułeczce smażyc z obu stron na rozgrzanym maśle na kolor rumiany.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (37)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

nero

19.04.2013 10:56
SUPER DANIE

lucyna8

19.04.2013 10:32
GRZYBKI TO JEST TO

cukiereczek

26.04.2012 10:25
dobre

wolochski

03.01.2012 21:54
super

Mariposas

31.12.2011 12:19
lubię takie grzybki

Mariposas

09.12.2011 14:36
muszę kiedyś spróbować

jasiek

26.09.2011 00:48
super grzybki

gosia561

15.09.2011 20:34
świetne grzybki

cukiereczek

31.07.2011 14:24
super

marcia71

12.07.2011 09:48
jesienne smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat