Makaron z groszkiem i pieczarkami

Makaron z groszkiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    25 dag
  • mięso mielone - mieszane

    50 dag
  • mrożony groszek

    30 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    2 szt.
  • sok pomidorowy

    2 szkl.
  • kwaśna śmietana

    3/4 pojemnika
  • olej

    8 łyżek
  • ketchup

    3-4 łyżki
  • sos worcester

    1 i 1/2 łyżeczki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotować 10 min. w dużej ilości osolonej wody. Wyjąć na sitko, dobrze osączyć. Obrać czosnek i cebulę. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Oczyścić i umyć pieczarki, pokroić na połówki. Rozgrzać w dużym garnku olej, dobrze podsmażyć mielone mięso. Dodać grzyby, czosnek i cebulę, przez chwilę smażyć razem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać sos pomidorowy, dodać sos worcester. Zagotować całość. Wrzucić do garnka groszek i makaron, dodać kwaśną śmietanę. Wymieszać, podgrzewać na małym ogniu jeszcze 5 minut. Przed podaniem doprawić ponownie do smaku solą, pieprzem oraz ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

20.09.2010 11:05
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat