Pierś indyka pieczona

Pierś indyka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    60 ml
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • oliwa

    6 łyżek
  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
  • indyk

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wino mieszamy dokladnie z miodem . Umyta piers z indyka nacieramy sola , pieprzem i oregano. Zalewamy marynata z wina i miodu na 4 godziny do lodowki.Po 4 godzinach wlewamy do brytfanny oliwe , ukladamy piers i pieczemy w temperaturze 180 stopni . Pieczemy ok 50 minut poleweajac co pare minut pozostala marynata po macerowaniu miesa .Po upieczeniu kroimy w plastry , podajemy z ulubiona salatka lub sosem serowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

chrupnij-sobie.pl

22.06.2013 22:53
ale musi być pyszne spróbuję

Bernadeta1

19.03.2013 21:35
bardzo smaczne mięsko

Rogalik

29.05.2011 16:11
smaczne

irenka

19.05.2011 20:50
na pewno dobre

novita23

28.01.2011 21:03
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat