pomidory w przecierze

pomidory w przecierze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    2 kg
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połowę pomidorów ponakłuwać, sparzyć wodą i obrać z skórki. Pozostałe pokroić, dać do rondla i rozgotować. Nakłute pomidory wyłożyć do słoików. Przecier przetrzeć przez sito, posolić i gorącym zalać pomidory. Pasteryzować 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

07.11.2010 07:46
Zrobię sobie kilka takich słoiczków w nadchodzącym sezonie.

Margo1

02.09.2010 17:39
Fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat