Sposób przygotowania
Tuszki śledzi przygotowujemy do smażenia; obtaczamy w mące wymieszanej z przyprawą do ryb i układamy na rozgrzanej patelni; smażymy z obu stron na rumiany kolor. W między czasie możemy przygotować sobie tradycyjną zalewę octową .
Kiedy już podsmażymy nasze tuszki na tym samym tłuszczu smażymy cebulkę drobno pokrojoną, aż zrobi się mięciutka :)
Śledzie układamy do wysokiego naczynia i układamy na nie cebulkę razem z tłuszczem z patelni. Całość zalewamy ciepłą zalewą octową i przykrywamy.
Najlepsze są po ok. 2 dniach kiedy już się \"przegryzą\"
SMACZNEGO !
Kiedy już podsmażymy nasze tuszki na tym samym tłuszczu smażymy cebulkę drobno pokrojoną, aż zrobi się mięciutka :)
Śledzie układamy do wysokiego naczynia i układamy na nie cebulkę razem z tłuszczem z patelni. Całość zalewamy ciepłą zalewą octową i przykrywamy.
Najlepsze są po ok. 2 dniach kiedy już się \"przegryzą\"
SMACZNEGO !
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
alaaa
matii6