Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto „grzybki” z owocami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6
mąka
6-7 łyzek
cukier
6-7 łyzek
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
masło
1
budyń śmietankowy
1
mleko do budyniu
brzoskwinie w puszce
1
kiwi
3
mandarynki
3-4
wiórki kokosowe
galaretka truskawkowa
margaryna
1/3 kostki
cukier na polewe
2 łyzki
kakao na polewe
2 łyzki
mleko do polewy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto „grzybki” z owocami

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół. W górnej części wyciąc kieliszkiem kółeczka (mi zwykle wychodzi 4x6 kółeczek.
Budyn przygotowac wg przepisu na opakowaniu. Utrzec masło i dodać zimny budyń. Misksowac aż będzie jednolite.
Przygotowac galaretkę. Umyć, pokroić owoce.
Cały biszkopt posmarowac masa i przykryć tym podziurkowanym. W otwory włożyć oowce i zalac tężejąca galaretkę. Przykryć wyciętym kółeczkami.
Na „grzybki” wylac polewę i posypac kokosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 30.09.2011 10:49
super
stokrotka 17.03.2011 16:33
fajne
iknkirke 19.12.2010 19:13
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak