Ciasto kakaowo-kokosowe

Ciasto kakaowo-kokosowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6
  • mąka

    6 łyzek
  • cukier

    6 łyzek
  • kakao

    2 łyzki
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • białka (wkładka)

    5
  • śmietana 30%

    0,5 l
  • cukier puder

    pół szklanki
  • żelatyna

  • kokos

    (wkładka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przekroić na pół.
Białka ubić, dodać cukier puder i ubijać, dodać kokos. Rozłożyć na blachę i piec na złoty kolor (20-30 minut)
Masa:
Żelatynę przygotować z 2 łyzeczek wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić na wysokich obrotach z cukrem pudrem, gdy podwoi swoja objętość dodać żelatynę.
Przełozenie ciasta: biszkopt+ 1/3 masy+ wkładka kokosowa+ 1/3 masy+ biszkopt+ 1/3 masy+ polewa lub czekolada

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina/bunia

28.05.2011 12:14
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat