przekładane wafle

przekładane wafle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle

    4-5 sztuk
  • mleko

    0,5 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • margaryna

    25 dag
  • cukier waniliowy

    2 opakowania
  • mleko w proszku

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko wlać do rondelka. Dodać cukier i cukier waniliowy. Zagotować a następnie ostudzić. Margarynę utrzeć na puszysta masę i dodawać na przemian porcje mleka waniliowego oraz mleka w proszku. Całość dokładnie rozmiksować. Wafle przełożyć powstałą masą. Ostawić do lodówki na całą noc. Gotowe można polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

17.04.2012 20:48
Robię podobne- uwielbiam je.

Andzia1977

05.11.2011 22:42
pycha

bercik1

09.06.2011 23:55
Uwielbiam takie domowe smakołyki.

Krzysztof42

19.10.2010 14:52
coś przełożyć zawsze można

ewelina/bunia

29.08.2010 18:27
polecam

annamariakowalczyk3

24.08.2010 07:06
mniam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat