Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa malinowo porzeczkowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże
25 dag
porzeczki czarne
25 dag
śmietanka
1 szkl.
mąka ziemniaczana
1 łyżka
cukier
4 łyzki
cukier wanilinowy
1 torebka
mleko
2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa malinowo porzeczkowa

Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem, do wrzątku wlać mąkę mieszając. Gdy zawrze odstawić, ostudzić. Owoce przebrać, opłukać, wsypać do rondla, zmiażdżyć, rozgotować, przetrzeć. Przecier połączyć ze śmietaną i mlekiem, dodać cukier wanilinowy, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak