Tort śmietanowy z brzoskwiniami

Tort śmietanowy z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5
  • mąka tortowa

    5-6 łyzek
  • cukier

    5-6 łyzek
  • proszek do pieczenia

    łyzeczka
  • śmietana 30%

    400 ml
  • cukier puder

    pół szklanki
  • Puszka brzoskwiń

    1
  • czekolada probno pokrojona

    pół tabliczki
  • płatki migdałowe

  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przekroić na pół.
Żelatynę przygotowac wg przepisu na opakowaniu. Śmietane ubić z cukrem, dodać zelatynę zmiksować. Dolny biszkopt posmarować 1/3 masy, przyłożyc drugim, boki i góre posmarowac masa. Udekorowac brzoskwiniami, czekolada i migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat