Filet z indyczki ze szpinakiem

Filet z indyczki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    50 dag
  • filet z indyczki

    60 dag
  • cebula

    2
  • jaja

    2
  • ser edamski

    15 dag
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa

  • wino białe wytrawne

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oberwać łodyżki szpinaku, zbanszować go przez 4 godziny w osolonej wrzacej wodzie i dokładnie osączyć, a następnie posiekać. Cebule obrać, drobno posiekać i lekko zezłocić w 1 łyżce stołowej oliwy w ciagu 5 minut. Jaja wybić i ubić jak na omlet. Ser zetrzeć na tarce. Szpinak, cebule, ser i ubite jaja dokładnie wymieszać w salaterce. Dodać sól, pieprz i nieco gałki muszkatołowej. Filet przekrajać w kierunku jego grubości ale nie do końca, osolić i opieprzyć. Mieszaniną przygotowaną w salaterce nafaszerować indyczkę i ewentualnie ją związać lub zaszyć, a następnie zrumienić w szybkowarze w 2 łyżkach oliwy. Podlać białym winem i przykryć. Od chwili, a wktórej zawór szybkowaru zacznie się obracać dusić jeszcze przez 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat