prówki po francusku

prówki po francusku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    6 szt.
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • pomidor

    1 szt
  • cukier trzcinowy

    1 łyżka
  • bazylia otarta Prymat

    1 łyżka
  • ocet

    2 łyżka
  • ketchup

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto
francuskie rozwiń i potnij na paski o szerokości około 1 cm. Każdą parówkę
pokrój na 4 części i owiń paskiem ciasta. Ułóż na blasze końcem ciasta na dół.
Wstaw do piekarnika i piecz okoto 20 minut, aż ciasto będzie złote. Keczup
wymieszaj z octem i cukrem, dodaj pokrojony w kostkę obrany pomidor i bazylię.
Przełóż parówki na talerz, dip podaj osobno
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

junox

23.03.2013 21:47
robię czasami jak nie mam pomysłu na kolację

Pani Domu

14.10.2012 19:15
pyszności

kate.500

18.05.2012 08:00
fajne polaczenie

artur7

11.04.2011 09:24
smaczne

goofy9

28.09.2010 08:52
i racja ... miałam właśnie to pisać :)

polly66

28.09.2010 08:24
smaczne są tylko szkoda,że te zdjęcia nie zgodne ani z przepisem ani z regulaminem...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat