Mus truskawkowy z bitą śmietaną

Mus truskawkowy z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożone truskawki

    50 dag
  • cukier puder

    4 łyżki
  • białka

    3
  • żelatyna

    1 łyżka
  • kremówka

  • cukier wanilinowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmiksować truskawki z częścią cukru. Żelatynę namoczyć, białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Masę truskawkową połączyć delikatnie z rozpuszczona żelatyną i ubitym białkiem. Na schłodzony mus nałożyć kremówkę ubita z cukrem wanilinowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata113

02.09.2010 08:03
smaczny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat