Śliwówka

Śliwówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • węgierki

    1 kg
  • śliwki suszone

    4
  • rodzynki

    1 łyżka
  • spirytus

    0,5 litra
  • wódka

    0,5 litra
  • cukier

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte węgierki wypestkować i wrzucić do słoika. Dodac suszone śliwki i rodzynki. Zalać wódką i spirytusem. Odstawić na miesiąc, a następnie zlać do butelek i zakorkować. Pozostałe owoce zasypać cukrem i dodać pół szklanki w celu uzyskania likieru śliwkowego. Wymieszać i odstawić na 2 tygodnie, dodać pół szklanki wódki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

07.01.2013 09:15
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat