Złocisty kurczak

Złocisty kurczak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1
  • sól

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sos pieczeniowy

  • przyparawa uniwersalna

  • woda

    1,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka umyć zimną wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem i przyprawą.Przygotować rękaw do pieczenia. Do jego środka włożyć kurczaka. Składniki na zalewę tj. sos pieczeniowy, pieprz czarny, ziele angielskie 1,5 litra wody, 3 płaskie łyżeczki przyprawy uniwersalnej oraz liście laurowe wrzucić do rondla, dokładnie wymieszać, po czym przelać do rękawa. Rękaw szczelnie zamknąć, włożyć do brytfanny, wstawić do piekarnika i piec ok. 70 minut. Kurczaka wyjąć z rękawa i piec go jeszcze kilka minut w piekarniku, aby był chrupiący.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina56

14.03.2011 23:47
Łoouu co zdjęcia mi ładnie wyszły :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat