Gulasz wegetariański z cukinii

Gulasz wegetariański z cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 cukinie

  • 3 kostki rosołowe warzywe

  • 2 cebule

  • olej

  • zioła prowansalskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cebulę pokroić w kostkę.
2. Cukinię obrać, przekroić na pół (wzdłuż), wykroić środek i pokroić (tak, aby powstały półksiężyce).
3. Cebulkę zeszklić na oleju. Dodać pokrojoną cukinię. Kiedy cukinia będzie miękka, pokruszyć kostki rosołowe oraz zioła prowansalskie. Wymieszać. Trzymać na ogniu jeszcze przez kilka minut.
4. Podawać z kaszą, ryżem lub makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat