Pomidorowa z pieczoną papryką

Pomidorowa z pieczoną papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    4
  • czosnek

    4 ząbki nieobrane
  • wywar z kurczaka

    340 ml
  • sól

  • pietruszka posiekana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podgrzać piecyk do 200C. Ułożyć paprykę i cebulę przekrojoną strona do dołu na folii do pieczenia, dodać całe pomidory i czosnek. Piec około 30 minut, aż wszystko mocno sie zrumieni i zmięknie. Odstawić warzywa z czosnkiem do ostygnięcia na 10 minut i obrać. Zmiksować z połową wywaru na gładko. Wyłożyć zmiksowane warzywa do płaskiego garnka, dodać resztę wywaru i pastę pomidorowa, doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku i posypać pietruszką tuż przed dodaniem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

20.08.2011 12:41
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat