Przepis i sposób przygotowania na: Fantazyjne kruche ciasteczka
Kokosowe:
Do jednego ciasta dodajemy kokos i urabiamy. Wstawiamy do lodówki. Wałkujemy i wykrawamy- najlepiej z większych foremek i metalowych(!) bo kokos jest dosc twardy.
Orzechowe:
Do kolejnego ciasta dodajemy zmielone orzechy. Wstawiamy do lodówki. Wałkujemy. Wycinamy ciasteczka, smarujemy bialkiem i posypujemy pokrojonymi orzechami.
Kakaowe:
Do następnej kuli dodajemy kakao. Wstawiamy do lodówki. Następnie wałkujemy i wycinamy ciasteczka. Smarujemy białkiem i sypiemy kolorowymi cukiereczkami.
Z marmolada:
Do tej kuli niczego nie dodajemy. Po wyjeciu z lodówki rozwałkowujemy i wycinamy okrągłe ciasteczka. W połowie na srodku wycinamy mała foremeczka inny wzorek. Po upieczeniu całe kółko smarujemy marmolada i przykładamy tym z dziurka.
Z długości opisu i składnikow wydaje się skomplikowane, ale tak nie jest. Ciasteczka sa bardzo proste. Nie pisałam ilości dodatków bo to już zalezy indywidualnie od każdego- jak lubisz wiecej orzechów czy kokosu to dasz więcej:) Można również poszalec ze zdobieniem. Można dodać zupełnie nowe dodatki i stworzyć inne wspaniałe smaki. Lubie ten podstawowy przepis na ciasteczka, bo mogę dodawać do niego różne składniki i za każdym razem zaskakiwać czymś nowym:)
Smacznego!