Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z winem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
50 dag
cebula
2 szt.
czosnek
2 ząbki
papryczka chili
wino czerwone wytrawne
200 ml
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt.
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 ziarenka
Sklep Prymat
Kminek mielony Prymat
szczypta
mąka ziemniaczna
2 łyżeczki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
boczek wędzony
15 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z winem

Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić w dość grubą kostkę. Boczek drobno pokroić, wrzucić razem z mięsem na głęboką rozgrzaną patelnię i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu. W tym czasie cebulkę i czosnek drobno posiekać, wrzucić do mięsa i zeszklić. Dolać wino, zmieloną paprykę, papryczkę chili, kminek, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gdy wino prawie całkowicie wyparuje posolić, wyciągnąć papryczkę, dolać szklankę wody i dusić na wolnym ogniu ok. 1 godz. Gdy mięso zmięknie, zagęścić sos mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w połowie szklanki wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak