Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak z kwaszonej kapusty

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony
20 dag
kapusta kwaszona
50 dag
marchew
2 szt
cebula biała
2 szt
słonina wędzona
5 dag
mąka
1 łyzka
czosnek ząbki
2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
zielenina
4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kwaszonej kapusty

Wędzonkę zalać wrzącą wodą i gotować w przykrytym rondlu. Po 10 minutach dodać kapustę, utartą marchewkę, listek laurowy, ugotować. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podrumienić na jasno złoty kolor ze słoniną. Dodać mąkę, lekko podsmażyć, rozprowadzić zimną wodą i wlać do wrzącej zupy, zagotować. Wyjąć boczek, pokroić na porcje. Zupę przyprawić do smaku roztartym czosnkiem z solą, papryką i odrobiną cukru. Posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 16.05.2012 11:04
świetny przepis
Seba 22.02.2012 10:13
pycha
Monika193
Monika193 05.10.2010 12:04
bardzo lubię kapuśniak z boczkiem, mniam
Margo1 01.09.2010 17:08
robiłam, i uwielbiam tą zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak