babka kakaowa

babka kakaowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • jajka

    4 sztuki
  • olej

    10 lyzek
  • proszek do pieczenia łyżka

    1 lyzeczka
  • kakao

    3 lyzeczki
  • woda

    10 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zoltka ucieramy z cukrem,dodajemy wode i olej,miksujemy i dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dodajemy kakao.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy.Wylewamy ciasto na blachę i pieczemy okolo 40 minut w temp.180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

08.11.2011 08:55
apetyczna

Jolanta_P-S

11.04.2011 20:02
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat