Gulasz cielęcy

Gulasz cielęcy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka cielęca

    80 dag
  • cebula

    4 sztuki
  • słonina

    8 dag
  • olej

    2 łyżki
  • ocet

    1 łyzka
  • rosół wołowy

    0,25 litra
  • mąka

    2 dag
  • tłusta śmietana

    12,5 dag
  • sól

    do smaku
  • papryka

    2 (różna)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę wielkości 2x2cm. Cebulę obrać i posiekać. Następnie pokroić słoninę w drobną kostkę. Jedno i drugie podsmażyć w gorącym oleju. Gdy cebula stanie się szklista, dodać ocet, paprykę, mięso, sól i rosół. Dusić mięso do miękkości pd przykryciem ciągle mieszając. W razie potrzeby dolać trochę rosołu. Gdy sos będzie już klarowny dosypać mąkę. Dodać śmietanę i gotować całość ok. 10 min. Przed podaniem doprawić do smaku papryką i solą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat