Ciasto ze smietana, brzoskwiniami i winogronem

Ciasto ze smietana, brzoskwiniami i winogronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5
  • cukier

    5-6 łyżek
  • mąka tortowa

    5-6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    łyżeczka
  • śmietana 30%

    0,5 l
  • cukier puder

    pół szklanki
  • żelatyna

    2 łyżeczki
  • galaretka agrestowa

    2
  • Puszka brzoskwiń

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Przygotowac żelatynę i galaretkę. Smietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać zimną zelatynę i zmiksować. Posmarować biszkopt i ulożyć owcoce na przemian rządek brzoskwiń i wypestkowane połówki winogron. Zalac tężejąca galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

daria899

28.01.2011 02:03
super wysmienite ciasto :)

Natalia/tubisiek

02.12.2010 08:24
świetne!!

cukiereczek

19.11.2010 08:59
Rewelacja

jarek4

01.11.2010 15:57
niebo w gębie

Kate131

10.09.2010 13:34
pycha

banditka

10.09.2010 10:13
smaczniusie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat