Przepis i sposób przygotowania na: Tajski makaron z krewetkami
Krewetki i fasolkę rozmrozić (w mikrofali albo naturalnym sposobem). Marchewkę obrać i pokroić w drobne paseczki (na jedną porcję dania wystarczy zaledwie mały kawałek marchewki, nie więcej!). Cebulę również obrać i wyciąć z niej mały kawałek. Pokroić w piórka. Orzechy rozbić tłuczkiem lub drobno posiekać.
W woku lub głębokiej patelni rozgrzać olej arachidowy i oba sosy (na dość dużym ogniu). Doprawić imbirem i chili. Gdy zacznie skwierczeć, wrzucić cebulę, krewetki, fasolkę i marchew. Wlać kilka kropli oleju sezamowego. Smażyć przez 1-2min, cały czas mieszając drewnianą łyżką.
Do mieszanki krewetkowo-warzywnej dodać orzechy i makaron. Całość dokładnie wymieszać, ciągle trzymając na ogniu. Po minucie zdjąć z gazu, przełożyć na talerz.