Zrazy mielono - duszone

Zrazy mielono - duszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    1 kg
  • jajka

    2 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • bułki zwykłe suche

    2 szt
  • sól,pieprz,maka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone wkładamy do miski , dodajemy jajka, startą lub zmielona razem z miesem cebulę, bułkę sucha namoczona. Dosypujemy do smaku soli i pieprzu, następnie wszystko razem dokładnie wymieszać. Formujemy zrazy w kształcie podobnym do mielonego kotleta tyle że większe i bardziej spłaszczamy. Obtaczamy w mące i podsmażamy z obu stron na gorącym oleju. W garnku gotujemy wodę z odrobiną vegetty. Podsmażone mięso wkładamy na gotującą wodę na tłuszczu ze smażenia robimy zasmażkę i dodajemy do sosu. Wszystko razem troszkę pogotować i zrazy w sosie gotowe. Łatwe i szybkie a mięsko nam się moment gotuje

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

12.03.2013 10:22
bardzo pyszny pomysł na obiad

adam1f

08.01.2013 00:16
dobre

jogobella231

04.02.2012 14:00
super

annagebalska

17.04.2011 09:29
pycha

iwona332

18.03.2011 11:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat