talarki ziemniaczane z masłem czosnkowym

talarki ziemniaczane z masłem czosnkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

  • 2-3 zabki czosnku

  • kucharek

  • szczypiorek posiekany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zeimniaki ugotować na półmiekko , pokroić w plasterki ale nie zacienkie takie średnie
Usmażyć na głębokim smalcu do chrupkośći
Przygotować masło
Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę , garść małą szczypiorku i przyprawe kucharek do smaku, wymieszać
Ziemniaki po usmażeniu odsączyć z tłuszczu , przełożyć do miseczki.
Dodać 2 łżeczki masła czosnkowego i wymieszać
Wcinać póki ciepłe
Pycha

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

14.11.2012 13:33
na pewno świetnie smakują;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat