Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • kura lub kurczak

    0,5 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka piertuszki siekana

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mięso zalać wodą i gotować. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych otworach i poddusić z dodatkiem oliwy, po kilku minutach duszenia dodać do gotującego się mięsa. Kalafior umyć, podzielić na różyczki, dodać do gotującej się zupy mniej więcej po 10 minutach od wrzuceniu warzyw. Wszystko gotować do miękkości. Zupę przyprawić do smaku i posypać siekaną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

19.06.2013 08:34
fajna zupka

M. Monroe

30.11.2012 12:57
właśnie na taką mam ochotę

kate.500

28.09.2012 15:21
super

Dorian

20.07.2012 23:31
apetycznie wyglada

Iwusia

16.07.2012 22:51
smaczna zupka :)

olkaaa

27.04.2012 12:14
super

edyta44

29.12.2011 11:57
pycha

Juleczka20

01.04.2011 08:38
uwielbiam choć dawno już nie jadłam:)

Gosia32

23.03.2011 18:50
mniam;]

Mariolka1

25.02.2011 22:53
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat