Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do andruta

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 l
cukier 0,5 kg
cukier wanilowy 1 szt
margaryna 125 g
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do andruta

Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym (dosyć długo trzeba to robić i na małym ogniu). Przed końcem gotowania dodać kwasek cytrynowy, a po zdjęciu z ognia dodać margarynę. Jak troszkę przestygnie smarować andrut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asia92wp 07.11.2012 10:11
muszę spróbować tego przepisu
asia92wp 07.11.2012 10:10
pycha
ewaa 03.11.2012 21:42
pycha
joanna77 05.09.2011 14:09
super
marta1371 29.07.2011 22:45
Słodycz
marianmaras 02.07.2011 17:23
pycha
Rique 15.06.2011 07:04
slodkie:)
IZABELA29 16.03.2011 10:10
smaczne
marchewka 27.02.2011 23:36
cos podobnego robiła moja mama, ale bez kwasku
ewa19a 16.02.2011 21:33
super
iza15 05.02.2011 10:47
fajny pomysł
bietka 18.01.2011 19:54
tak, bardzo dobry, tylko trzeba długo gotować i pilnować, żeby się nie przepaliło
Ewa99 15.01.2011 12:10
ciekawy pomysł:)
Marzena34 10.01.2011 11:45
fajne,pomysłowe i oryginalne
ewelinapstrucha 25.09.2010 20:17
mniam
aga130982 25.09.2010 20:15
mniam
Kate131 01.09.2010 06:53
z kwaskiem nie robilam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak