filety z drobiu panierowane w orzechach

filety z drobiu panierowane w orzechach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety drobiowe

    600 g
  • białka

    3 szt
  • mąka kartoflana

    4 łyzki
  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

  • orzechy włoskie

    150 łuskane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi oczyscic i pokroic na kawałki o długosci 5 cm.Obsypac sola i pieprzem.Piane ubita z białek wymieszac z maka.Piersi zanurzyc w białkach i obtaczac w orzechach.smazyc z obu ston na oleju na złoty kolor

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat