Pieczeń wieprzowa z grzybami

Pieczeń wieprzowa z grzybami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    0,5 kg
  • cebula biała

    2 szt
  • smalec

    1 łyżka
  • śmietana

    150 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • borowiki

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso lekko obrumienić na smalcu, włożyć do rondla, dodać pozostały tłuszcz, pokrojoną w kostkę cebulę i umyte i drobno poszatkowane grzyby, oprószyć solą i pieprzem, dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Do miękkiego mięsa dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso pokroić, wyłożyć na półmisek, obłożyć grzybami, polać sosem, obsypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

28.04.2012 17:04
super

Mirka-Ludomila

25.03.2011 08:02
pyszności

Monika193

21.09.2010 18:14
mniam, grzybki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat