Flaczki Domowe

Flaczki Domowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaczki

    80 dag
  • włoszczyzna

    15 da
  • cebula

    3 dag
  • margaryna

    3 dag
  • majeranek Prymat

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa cała

  • mąka

    3 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Flaczki zalać wrzącą wodą i zagotować następnie odcedzić. Cebule pokroić w prążki i dodać do flaczków, ponownie zalać wrzącą wodą i zagotować. Włoszczyznę pokroić w paseczki i ugotować w osobnym garnku. Gdy flaczki zmiękną pokroić je w cienkie paski i połączyć z jarzynami. Roztopić margarynę dodać mąkę i szybko zasmażyć. Dodawać 1/4 L wody i trochę zimnego wywaru cały czas mieszając do momentu powstania jednolitej masy. Zagotować wywar i połączyć go z 1/4 L gorącego wywary po flaczkach. Tak przygotowany wywar dodać do warzyw i flaczek. Następnie przyprawić majerankiem , pieprzem oraz gałką muszkatołową .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Roman5

27.09.2010 06:31
specjalnie dla rodziców

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat