Gulasz wieprzowy z suszonymi grzybami i śliwkami suszonymi :

Gulasz wieprzowy z suszonymi grzybami i śliwkami suszonymi :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 łyżki sosu sojowego,1 łyżeczka mielonego pieprzu,2 łyżeczki mielonej papryki,3 liście laurowe

  • ziele angielskie

  • bulion wieprzowy

    1 kostka
  • wieprzowina

    60 dag (chuda, z szynki)
  • śliwki suszone

    10 szt.
  • grzyby suszone

    10 szt. (tylko kapelusze)
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Aromatyczny gulasz wieprzowy z suszonymi grzybami .Dodatek suszonych śliwek nadaje takiego lekko dymnego smaku .
Mięso pokroić w grubą kostkę .Zrobić pastę z oleju, sosu sojowego, pieprzu, papryki , mini kostki czosnkowej , szczypty soli . Pastę wetrzeć w mięso i zostawić na 15 minut . Mięso obsmażyć na rumiano ( nie dodając już tłuszczu do smażenia – to co jest w paście zupełnie wystarczy ). Przełożyć do rondla .Dodać pokrojoną w piórka cebulę , ziele angielskie, liście laurowe kostkę mięsną . Śliwki i grzyby pokroić w paseczki i dodać do mięsa . Zalać 3 szklankami wody .Dusić aż mięso będzie miękkie ., a sos odparuje do odpowiedniej gęstości. Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

19.02.2013 06:33
pyszny;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat