Risotto I

Risotto I

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • podudzie z kurczaka wędzone

    2 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • por

    1 sztuka
  • seler

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • fasolka szparagowa

    250 g
  • olej do smażenia

  • sól ziołowa

  • pieprz

  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pora pokroić w półplastry, posypać solą ziołową i podsmażyć na oleju, dodać czosenek pokroiony w cieniutkie plasterki.
Wsypać ryż i smażyć jeszcze ok 5 minut.
Wlać pół szklanki wody i poczekać aż wyparuje, wlać znowu pół szklanki wody i poczekać aż wyparuje, wlac całą szklankę wody i wrzucić marchewkę pokrojoną w plastry, selera pokrojonego w zapałki i fasolkę szparagową pokrojoną na kawałki długości mniej więcej 2-3 cm.
Przykryć pokrywką i dusić ok 15 minut.
Wrzucić cukinię pokrojoną w kostkę i paprykę pokrojona w sporą kostkę, na koniec dodać mięso z kurczaka-obrane z kości i pokrojone na kawałki.
Doprawić do smaku pieprzem i solą ziołową i dusić jeszcze ok 15 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

13.07.2012 12:46
Pysznie wygląda :)

ronald88

23.08.2011 10:39
wow uwielbiam risotto

Jastinka

15.03.2011 08:31
ciekawe

Islanzadi

31.10.2010 00:51
Zawsze chciałam zrobić risotto :)

Tahitha

27.10.2010 15:37
Super!!!

banditka

17.09.2010 11:29
uwielbiam potrawy z ryżem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat