kruche ciasteczka z pianką

kruche ciasteczka z pianką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 50 dag mąki

  • 25 dag masła

  • 5 dag cukru pudru

  • Pół białka

  • 1 opakowanie cukru waniliowego

  • 5 dag łuskanych orzechów rozdrobnionych

  • żółtka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę posiekać nożem z masłem i cukrem pudrem, dodać żółtka i pól białka. Jeszcze trochę posiekać, zagnieść- wszystkie składniki połączyć w jednolite gładkie ciast. Tak wyrobione ciasto wstawić do lodówki na czas jednej godziny. Po wyjęciu rozwałkować ciasto, używając do posypania mało mąki. Przygotować foremki i wykrawać z rozwałkowanego ciasta-ciasteczka układające je na wysmarowanej tłuszczem blasze. Ciastka posmarować ubitym białkiem i posypać orzechami. Rozgrzać piekarnik i piec w temperaturze 150 stopni, uważać by ciastka się nie przypaliły.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bart

28.12.2010 21:43
pyszności

Jaheira11

28.12.2010 21:28
przepis naprawdę kuszący

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat