Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rafaello Kubusiowe

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok Kubuś
1 l
budynie śmietnkowe
2 opak
cukier
2 łyżki
herbatniki
4 paczki
wiórki kokosowe
250 g
masło
300 g
mleko
2,5 szklanki
cukier
1 szklanki
cukier waniliowy
1 opak
Sklep Prymat
spirytus do smaku
żółtko jajek
3 szt
mąka ziemniaczana
3 łyżki
mąka
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello Kubusiowe

MASA KUBUSIA
Odlać 1,5 szklanki soku, resztę soku zagotować z cukrem.
Budynie rozmieszać w 1,5 szklanki soku, wlać na gotujący się sok, zagotować mieszając.

W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną.

2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń.
Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu.
Na końcu dodać kokos i spirytus.

Na blasze położyć herbatniki.
1-herbatniki
2-masa
3-masa Kubusia
4-masa
5-herbatniki
6-masa
Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
Włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak